Zanimljiv način pripreme jaja bez ulja i neobičan izgled su ono što ovaj recept čini popularnim!

Jaja su vrlo važan protein u zdravoj ishrani. Oni koji pokušavaju da smršaju i oblikuju svoje telo najčešće koriste belanca za pripremu jela. Jaja se mogu spremiti na više načina, ali ovaj je jedan od neobičnijih, za koji verovatno niste znali.
Sastojci:
- 8 jaja
- 1 kašika rendanog parmezana
- 1/2 kašičice soli
- biber
Pogledajte i Savršen doručak: 5 recepata za obrok sa jajima
Priprema:
Zagrejte rernu na 190˚C, a pleh obložite papirom za pečenje. Odvojite žumanca od belanaca. Belanca mutite dok ne postanu dovoljno tvrda. U njih vrlo pažljivo umešajte parmezan i so. Pomoću kašike stavljajte pripremljena belanca na pleh tako da dobijete 8 oblačića. Oblom stranom kašike napravite udubljenja u svakom belancetu. Pažljivo stavite po jedno žumance u svaki oblačić.
Pecite oko 15 minuta ili dok se žumanca ne ispeku. Začinite solju i biberom i poslužite vruće.