Jaja su vrlo važan protein u zdravoj ishrani. Oni koji pokušavaju da smršaju i oblikuju svoje telo najčešće koriste belanca za pripremu jela. Jaja se mogu spremiti na više načina, ali ovaj je jedan od neobičnijih, za koji verovatno niste znali.
Sastojci:
- 8 jaja
- 1 kašika rendanog parmezana
Zagrejte rernu na 190˚C, a pleh obložite papirom za pečenje. Odvojite žumanca od belanaca. Belanca mutite dok ne postanu dovoljno tvrda. U njih vrlo pažljivo umešajte parmezan i so. Pomoću kašike stavljajte pripremljena belanca na pleh tako da dobijete 8 oblačića. Oblom stranom kašike napravite udubljenja u svakom belancetu. Pažljivo stavite po jedno žumance u svaki oblačić.
Pecite oko 15 minuta ili dok se žumanca ne ispeku. Začinite solju i biberom i poslužite vruće.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus