Evo na koje načine možete upotrebiti beli luk kako prirodni lek.
1. Protiv akni
Usitnjen beli luk se može dodati maskama i losionima za lice. Međutim, najjednostavnije je da se direktno nanese na problematična područja. Sok iz usitnjenog belog luka će osušiti i eliminisati akne.
2. Eliminiše gljivice na stopalima
Beli luk ima izrazita antigljivična svojstva. Ukoliko imate gljivice na stopalima, rešite ih se pomoću kupke od belog luka. Dodajte 10 čenova belog luka u litar vode, potopite stopala i držite nekoliko minuta. Takođe, možete pomešati jednaku koičinu usitnjenog belog luka i maslinovog ulja i naneti na upaljena mesta na stopalima.
Pogledajte i Kako ishranom da izlečite kandidu
3. Leči zubobolju
Ukoliko vas boli zub, stavite očišćenj čen belog luka između desni i unutrašnje strane obraza. Bol će ubrzo nestati.
4. Ublažava bolove usled uganuća prsta
Ukoliko ste povredili zglob ili uganuli prst stavite na bolno mesto usitnjen čen belog luka i preko njega flaster, a zatm ostavite tako sat vremena.
Pročitajte i Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak
5. Odličan lek protiv prehlade i virusnih infekcija, jača i imunitet
U Kini je beli luk veoma zastupljen u narodnoj medicini za poboljšanje opšteg zdravlje. Stavite čen belog luka u usta i držite ga tako oko 30 minuta. Efekti žvakanja belog luka u jutarnjim satima su fascinantni, a ovaj način korišćenja belog luka kao prirodnog leka ima blagotvoran uticaj na opšte zdravlje. Ukoliko i dalje imate zadah belog luka, nakon što ste pljunuli luk i oprali zube, žvaćite malo svežeg peršuna ili popijte malo mleka.
Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus