Pirinač je zastupljen u ishrani mnogih kultura. Lepo se kombinuje s drugim namirnicama, a može da se posluži i kao prilog, salata, ali i glavno jelo.
Skrobne namirnice sadrže dosta kalorija, p asamim tim ih treba konzumirati umereno.
Međutim, grupa istraživača sa Šri Lanke su došli do otkrića da dodatkom jedne namirnice pirinču možete sagoreti masnoću i prepoloviti broj kalorija koje se zadržavaju u organizmu.
Pogledajte i Kako da skuvate savršen rastresit pirinač
Čudesna namirnica koja ima ovakav uticaj na jela s pirinčem je kokosovo ulje.
U vodu dodajte samo kašičicu kokosovog ulje pre nego što dodate pirinač i nastavite s kuvanjem na uobičajen način. Skuvan i prohlađen pirinač stavite u frižider na 12 sati i onda je spreman za konzumiranje.
Ovakav način pripreme se naročito preporučuje osobama obolelim od dijabetesa ili gojaznim osobama.
Poseban uticaj na smanjenje kalorija, pored dodatka kokosovog ulja, ima i proces hlađenja.
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan