Pirinač je zastupljen u ishrani mnogih kultura. Lepo se kombinuje s drugim namirnicama, a može da se posluži i kao prilog, salata, ali i glavno jelo. 

Skrobne namirnice sadrže dosta kalorija, p asamim tim ih treba konzumirati umereno.

Međutim, grupa istraživača sa Šri Lanke su došli do otkrića da dodatkom jedne namirnice pirinču možete sagoreti masnoću i prepoloviti broj kalorija koje se zadržavaju u organizmu.

Pogledajte i Kako da skuvate savršen rastresit pirinač

Čudesna namirnica koja ima ovakav uticaj na jela s pirinčem je kokosovo ulje.

U vodu dodajte samo kašičicu kokosovog ulje pre nego što dodate pirinač i nastavite s kuvanjem na uobičajen način. Skuvan i prohlađen pirinač stavite u frižider na 12 sati i onda je spreman za konzumiranje. 

Ovakav način pripreme se naročito preporučuje osobama obolelim od dijabetesa ili gojaznim osobama. 

Poseban uticaj na smanjenje kalorija, pored dodatka kokosovog ulja, ima i proces hlađenja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa