Osnovne komponente ove vitaminske salate (povrće i zelen) koje obogaćuju organizam vitaminima i mineralima, ispunjene su vlaknima i pektinom. Zahvaljujući tome, ovo zdravo jelo doprinosi efikasnom čišćenju creva. Samim tim, zbog izbacivanja fekalnih naslaga umanjuje se i telesna težina.
Ali, to nije sve: pošto su neki sastojci ove salate niskokalorični, zamenivši ovom salatom jedan obrok (recimo večeru), možemo se osloboditi masnih naslaga. Na taj način, rezultat konzumiranja ukusne i korisne salate, jeste očišćen organizam i korigovana telesna težina.
Za ovu vitaminsku salatu je potrebno: kupus, cvekla, šargarepa, zelen, limunov sok, ulje.
Narendajte kupus, cveklu i šargarepu u odnosu: 3:1:1.
Pogledajte i Kupus - odličan za mršavljenje i ten
Dodajte začinsko bilje po svom ukusu (mirođija, peršun, celer). Izgnječite povrće da pusti sok. Dodajte malo limunovog soka. Po želji, za postizanje pikantnosti, salati možete dodati izgnječen čen belog luka. Začinite manjom količinom biljnog ulja (posebno se preporučuje laneno ili maslinovo).
Salatu nije potrebno soliti. Ako se ne možete odreći slankastog ukusa, koristite soja sos, koji sadrži popriličnu količinu soli i poboljšava ukus hrane, a ima visoko nutritivne vrednosti i nije štetan po zdravlje. Imajte na umu: kod niske kiselosti želuca bolje je da koristite kiseli kupus.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa
Izvor: aura.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus