Rendanje namirnica je sastavni deo pripreme salata od korenastog povrća, ili prekrivanja testenine parmezanom. Međutim, mogućnost upotrebe ovog kuhinjskog pomagala je mnogo veća, od rendanja belog luka pa sve do rendanja maslaca, za potrebe kuvanja. Saznajte za koje sve namirnice možete upotrebiti rende i samim tim skratiti proces pripreme omiljenog obroka:
1. Hleb
Potrebne su vam mrvice hleba? Izrendajte smrznuti hleb, pa ga tostirajte u rerni. Ovako pripremljene mrvice hleba možete posipati po mesu i ribi koje ste termički obradili u rerni s manjom količinom ulja nego u klasičnom pohovanju.
Pogledajte i 8 kulinarskih trikova koje morate probati (VIDEO)
2. Karfiol
Smanjite unos kalorija u organizam tako što ćete običan pirinač zameniti rendanim karfiolom. Nakon što izrendate sitne komadiće ovoga povrća na rupičastom delu rendeta, krpom iscedite višak tečnosti, a karfiol poslužite uz omiljeni sos.
3. Maslac
Dobar deo recepata za pripremu testa zahteva mešanje ohlađenog maslaca jer ono daje najbolju prhkost. Još bolje rezultate dobićete ako u testo ubacite željeni ledeni komad maslaca koji ste prethodno na brzinu izrendali.
Pogledajte i Ovo ste čitavog života pogrešno čistili!
4. Beli luk
Seckanje belog luka mnogima izaziva glavobolju tokom pripreme jela jer je vrlo teško iseći ga na jednake delove. Umesto toga poslužite se rendima i tako ćete biti sigurni da ste osigurali ravnomernu termičku obradu ovog prirodnog antibiotika, koji poboljšava ukus većine jela.
5. Čokolada
Čokolada poboljšava ukus toplih napitaka, kolača i torti. Umesto korišćenja klasičnih kockica čokolade, što može da predstavljaproblem prilikom kuvanja i pečenja, upotrebite ovu namirnicu u rendanom obliku i tako olakšajte pripremu.
Pogledajte i Ovih 7 stvari morate imati u kuhinji
6. Kuvano jaje
Tvrdo kuvana jaja su izvor belančevina i drugih hranjivih materija koje je poželjno i preporučljivo konzumirati tokom celog dana. Kada izrendate kuvano jaje, pretvarate ga u ukusan ukras za tanjir. Rendano jaje će se naročito dobro složiti s grilovanim šparglama ili kao preliv za salate.
7. Đumbir
Koren đumbira je tvrd i lepljiv pa se teško seče nožem. Kada želite da pripremite ukusan napitak, ili začinite jelo s ovim azijskim začinom limunastog mirisa – upotrebite rende.
Izvor: Punkufer.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem