Đumbir se dugo koristi kao biljni lek za zdravije telo i um. Koren đumbira je jedan od najzdravijih začina i odličnih lekova protiv mučnine. Međutim, đumbir nije samo koristan u borbi protiv mučnine. Spektar njegovih blagotvornih dejstava je izuzetno širok.
Đumbir možete da koristite u različim oblicima, u vidu pilula ili praha, ne nužno sveže isečen ili narendan. Koristi se u i kao sastojak u raznim jelima.
Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?
Benefiti đumbira za zdravlje i telo:
- smanjuje glavobolje
- smanjuje mučninu uzrokovanu bolešću, hemoterapijom ili trudnoćom
- pomaže boljem varenju i smanjuje gasove
- dobar je u borbi protiv prehlade i gripa jer jača imunitet
- smanjuje bol u mišićima
- smanjuje bol uzrokovan artritisom i upalom
- smanjuje menstrualne grčeve
- održava desni i pomaže kod gingivitgisa
Pogledajte i 5 zdravstvenih problema koje može rešiti limunada
Limunada od đumbira protiv bolova u želucu
Začinjena i izuzetno ukusna, ova limunada se pravi kao kombinacija đumbirovog praha, limete i mente, pomaže umirivanju gorušice i poboljšava varenje.
Sastojci:
- parče đumbira od 2,5 cm, oljuštite i izrendajte
- sok od 2 limete
- 1 šaku listova mente
- 1 supenu kašiku kurkume
- malo sveže mlevenog crnog bibera
- 2 supene kašike organskog svežeg meda
- 2 šolje prečišćene vode
- za ukrašavanje upotrebite kriške limete i led
Priprema:
Ubacite sve sastojke u blender uključite da se miksuje dva do tri puta kako bi se izmešali ukusi. Procedite dobijenu tečnosti i sipajte u čaše. Po želji ukrasite kriškama limuna i poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus