Ako kupujete velike količine crnog i belog lulka verovatno ste se našli u situaciji da vam povrće proklija ili primetite buđ, pa ga bacite.
Međutim, to ne mora da bude slučaj. Evo nekoliko saveta kako da čuvate beli i crni luk, pa da vam ovo zdravo povrće bude upotrebljivo nekoliko meseci.
Pogledajte i Zbog čega ne treba bacati ljuske od crnog luka
Potrebne su vam papirne kese i spajalice. Probušite rupice na papirnim kesama, tako da između svake bude bar 1,5 cm razmaka. Stavite sveže glavice luka u kesu, zatvorite je spajalicama i ostavite tako da otvor bude okrenut na dole.
Da bi povrće bilo duže sveže, nemojte pretrpavati fioku u kojoj držite namirnice. Takođe, ne držite krompir blizu crnog i belog luka, jer on ispušta gasove koji ubrzavaju propadanje povrća.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus