Ako kupujete velike količine crnog i belog lulka verovatno ste se našli u situaciji da vam povrće proklija ili primetite buđ, pa ga bacite.
Međutim, to ne mora da bude slučaj. Evo nekoliko saveta kako da čuvate beli i crni luk, pa da vam ovo zdravo povrće bude upotrebljivo nekoliko meseci.
Pogledajte i Zbog čega ne treba bacati ljuske od crnog luka
Potrebne su vam papirne kese i spajalice. Probušite rupice na papirnim kesama, tako da između svake bude bar 1,5 cm razmaka. Stavite sveže glavice luka u kesu, zatvorite je spajalicama i ostavite tako da otvor bude okrenut na dole.
Da bi povrće bilo duže sveže, nemojte pretrpavati fioku u kojoj držite namirnice. Takođe, ne držite krompir blizu crnog i belog luka, jer on ispušta gasove koji ubrzavaju propadanje povrća.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom