Ako vam se nekoliko puta desilo da pečeni krompir bude suv i ne baš ukusan, vreme je da isprobate nov recept.
Potrebno je:
- krompiri srednje veličine
- maslac
- krupna morska sol
- maslinovo ulje
- 1-2 kašike sirćeta
- začinsko bilje (ruzmarin, kadulja, timijan)
- biber
- beli luk
Pogledajte i Meksički doručak po receptu Džejmi Olivera
Priprema:
Krompire oljuštiti i staviti da se kuvaju u posoljenoj vodi. Kad voda proključa, kuvati još 10 minuta. Dok se krompir kuva, rernu zagrejati na 250 stepeni. Kad krompir bude pri kraju kuvanja, nekih 3-4 minuta pre kraja, u rernu staviti tepsiju sa maslacem da se otopi. Napola skuvane krompire ocediti i odmah vruće poslagati u tepsiju na otopljeni maslac. Staviti u rernu da se peče 30-40 minuta, dok ne dobije finu rumenu boju.
Začinsko bilje naseckati i natopiti u malo maslinovog ulja. Dodati malo bibera i malo sirćeta i ostaviti da odstoji. Po želji ovde možete dodati i malo belog luka.
Pogledajte i Recept Džejmija Olivera za pasulj prebranac
Kad se krompir fino zarumeni izvadite ga iz rerne i svaki malo zgnječiti. To ćete najbolje napraviti sa standardnom “alatkom” za gnječenje krompira. Tako zgnječene, svaki premazati mešavinom ulja i začinskog bilja, posuti sa malo krupne morske soli i na svaki staviti po malo maslaca.
Vratiti u rernu da se zapeče jos 15-tak minuta. Poslužiti toplo kao prilog.
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno