Ako vam se nekoliko puta desilo da pečeni krompir bude suv i ne baš ukusan, vreme je da isprobate nov recept.

Potrebno je:

- krompiri srednje veličine

- maslac

- krupna morska sol

- maslinovo ulje

- 1-2 kašike sirćeta

- začinsko bilje (ruzmarin, kadulja, timijan)

- biber

- beli luk

Pogledajte i Meksički doručak po receptu Džejmi Olivera

Priprema:

Krompire oljuštiti i staviti da se kuvaju u posoljenoj vodi. Kad voda proključa, kuvati još 10 minuta. Dok se krompir kuva, rernu zagrejati na 250 stepeni. Kad krompir bude pri kraju kuvanja, nekih 3-4 minuta pre kraja, u rernu staviti tepsiju sa maslacem da se otopi. Napola skuvane krompire ocediti i odmah vruće poslagati u tepsiju na otopljeni maslac. Staviti u rernu da se peče 30-40 minuta, dok ne dobije finu rumenu boju.

Začinsko bilje naseckati i natopiti u malo maslinovog ulja. Dodati malo bibera i malo sirćeta i ostaviti da odstoji. Po želji ovde možete dodati i malo belog luka.

Pogledajte i Recept Džejmija Olivera za pasulj prebranac

Kad se krompir fino zarumeni izvadite ga iz rerne i svaki malo zgnječiti. To ćete najbolje napraviti sa standardnom “alatkom” za gnječenje krompira. Tako zgnječene, svaki premazati mešavinom ulja i začinskog bilja, posuti sa malo krupne morske soli i na svaki staviti po malo maslaca.

Vratiti u rernu da se zapeče jos 15-tak minuta. Poslužiti toplo kao prilog.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa