Pravi veliki kuvari moraju da kreiraju svoj lični recept za prebranac, pa ni slavni Džejmi Oliver nije odoleo izazovu, piše sajt Lisa.

Potrebno je:

500 g poluobarenog crvenog pasulja

500 g sočiva 

2 glavice luka

4 čena belog luka

1 struk praziluka, srednje veličine

1 sveža crvena paprika

2 kašike maslinovog ulja

2 kašičice mlevenog kumina

2 kašičice mlevenog korijandera

2 kašičice dimljene paprike

1 kašičica mlevenog cimeta

2 kašičice sušenog origana

1 morski oraščić, narendan

2 kašike paradajz-pirea

500 g konzerviranog paradajza (pelata)

1,2 l proceđene supe od povrća

Pogledajte i Džejmi Oliver: 14 namirnica za dug život

Iseckajte luk, beli luk, praziluk i papriku i propržite na malo ulja oko pet minuta, pa kad povrće omekša dodajte začine. Ako je potrebno, dodajte i malo vode da se začini puste mirise, pa dodajte paradajz pire i kuvajte još par minuta.

Dodajte sočivo, pasulj i iseckani paradajz, pa nalijte supom. Kad provri, stišajte i ostavite da se krčka oko sat vremena, mešajući na 15-20 minuta. Gotovo je kad uvri višak tečnosti, a tada možete i dodati začine po ukusu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa