Lubenica leti donosi veliko osveženje, a volimo je i zato jer hidrira organizam.
Uz jedan neočekivani dodatak lubenica će postati još ukusnija i sočnija: isečene komade lubenice jednostavno začinite s malo soli. Možda vam zvuči čudno da solite vodenastu voćku kao što je lubenica, ali setite se klasične italijanske kombinacije dve namirnice koje idu savršeno jedna s drugom – slani pršut i dinja.
Pogledajte i 3 trika za prepoznavanje zrele i slatke lubenice
Osim što će lubenici dati neodoljivi slatkasto-slani ukus, so će zapravo dodatno naglasiti slatkoću lubenice zbog koje ćete voćnu kraljica leta još više zavoleti.
Lubenica nije jedina namirnica čiji se ukus pojačava dodavanjem soli – i biljne čajeve preporučljivo je začiniti s malo soli.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus