Jedna od glavnih razlika je to što je seme lubenice sa semenkama tvrdo i crno, dok su lubenice bez semenki izrasle iz nežnijeg i lakše jestivog semena.
Pročitajte i Prokuvane semenke lubenice imaju neverovatno dejstvo na organizam (RECEPT)
Lubenica sa semenkama
Ova klasična vrsta lubenice je vrlo velika, duguljasta i ima debelu koru i roze "meso". Seme ove lubenice je jako plodno, tako da će verovatno izrasti u veliku lubenicu kada ga posadite. Ova lubenica je dugo vremena bila jedina vrsta ovog povrća. Iako nekome semenke smetaju, istraživanja su potvrdila da baš vađenje semenki tokom jela čini ovo povrće sočnijim i zabavnijim.
Pročitajte i 9 razloga zbog kojih ćete jesti lubenicu svaki dan
Lubenica bez semenki
Ova vrsta lubenice stvorena je otprilike pre 50 godina. Stvorena je ukrštanjem različitih hromozoma. To ne znači da je ova vrsta genetski modifikovana, već samo ima manje hromozoma od klasične lubenice. I ova lubenica može da ima seme, ali ono je mekano i belo i retko kada ostane u plodu. To što nema semenke uskraćeni smo za brojne vitamine koje seme ima. Međutim, i ova vrsta je zbog količine vode i koju sadrži i njene hranljivosti takođe zdrava. Lubenica bez semena je isto ukusna i prava je letnja poslastica, ali je dokazano manje sočćna od lubenice sa semenkama.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus