Kuvana jaja su prilično hranjiva i veoma ih je lako pripremiti. Međutim, često se desi da ljuska tokom kuvanja jaja pukne i da se njihov ukus i izgled zbog toga promeni.
Pročitajte i Jaja Benedikt
Ovo je jedan jednostavan trik, koji vam neće oduzimati vreme, a moćićete izbeći ono što vam najviše smeta prilikom kuvanja jaja.
Samo dodajte malo limunovog soka u šerpu u kojoj kuvate jaja i ljuska sigurno neće pucati tokom kuvanja.
Pročitajte i Punjena jaja
Takođe, važno je da jaja koja kuvate ne budu tek izvađena iz frižidera, a i potrudite se da u posudi za kuvanje nema puno jaja, kako se ne bi polupala.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Magazin.ba
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem