Nekoliko jaja razbijenih direktno u tiganj, so i mućenje viljuškom metodom slobodnog razgibanog zgloba daće smesu koja se isprži na vrelom ulju, muti se u tiganju i nastane najukusniji i najjednostavniji doručak na svetu. I to je kajgana. 

Pročitajte i 9 saveta za pripremu savršene kajgane

Na kraju se dobije smesa koja nije jednolična, vidi se i belance i žumance.

Ali ako u posebnoj činiji prvo umutite jaja i so, pa sipate u vreo tiganj, bez daljeg mešanja, pa još možete i kao palačinku da je okrenete, onda ste dobili omlet. 

 Pročitajte i Ukusan omlet od jednog jajeta

Sa omletom možete više da eksperimentišete, da dodajete i druge sastojke, od spanaća do kobasice, a dobijena smesa će, pored toga što će biti ukusnija, biti i kompaktna. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Žena