Najbolji sosovi za testeninu se pripremaju kod kuće sa malo namirnica. Donosimo vam tri osnovna recepta koja će zadovoljiti sve ukuse.
1. Klasični sos od paradajza
Sos od paradajza se jednostavno priprema, vrlo je ukusan i smatra se temeljem italijanske kuhinje na kom počivaju brojna jela. Dovoljno je na malo maslinovog ulja da propržite komadiće belog luka, dodati mu naseckanog paradajza, malo soli, bibera i bosiljka i evo ukusne kombinacije za razne vrste testenina. Sosu od paradajza možete dodati i nešto čili papričice.
Pogledajte i Kako da se testenina ne zalepi dok je kuvate (VIDEO)
2. Beli sos sa sirom
Ukus testenine oplemenće i beli sos sa sirom. Otopite malo maslaca, pa mu dodajte jednaku količinu brašna. Ulijte toplo mleko ili pavlaku za kuvanje i mešajte sve dok se bešamel ne zgusne, a na kraju u njemu rastopite i nekoliko vrsta sireva poput grana padane, plavog sira ili nekog drugog sira po želji.
3. Pesto od začinskog bilja
Pesto je ukusan dodatak testeninama i picama, a za njegovu pripremu dovoljno je 30 sekundi u blenderu (ili nešto više ako koristite avan). Sameljite bosiljak, pinjole, sir grano padano, beli luk i maslinovo ulje i dobili ste ukusan pesto genovese.
Pogledajte i Brzo i lako: Ručak od 3 sastojka za celu porodicu
Umesto bosiljka možete da koristite drugo začinsko bilje poput nane ili peršina u kombinaciji s orasima ili bademima. Kombinujte i uživajte u ukusima. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Pun kufer
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus