Kada jedete beli luk, njegova moć je toliko jaka da čak i nakon 24 sata naše telo reaguje na ovu moćnu hranu, u dijetama za mršavljenje ili kao prirodni lek pripremljen za lečenje određenih bolesti, piše Kurir.
1 sat: U prvom satu beli luk se vari u želucu i postaje hrana za telo.
2-4 sata: Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i postojećih ćelija raka u našem telu.
4-6 sati: Metabolizam organizma počinje da vidi prednosti belog luka i aktivira proces za uklanjanje viška tečnosti i spaljuje pohranjene masti u organizmu.
Pogledajte i Fantastičan trik za uklanjanje zadaha od belog luka
6-7 sati: Anti-bakterijska svojstva belog luka, nakon putovanja u krvotok počinje da vrši funkciju protiv bakterija u organizmu.
6-10 sati: U ovom periodu hranljive materije su već odigrale ulogu u ćelijskom nivou, štiti od oksidacije.
10-24 sati: Nakon što vari (u prvih sat vremena), beli luk u vašem telu počinje proces dubinskog čišćenja, uključujući sledeće procese:
- Regulacija nivoa holesterola
- Čišćenje arterija i štiti organizam od srčanih problema
- Snižava i poboljšava nivo krvnog pritiska
- Povećava prirodnu odbranu organizma i jača imunitet
Pogledajte i Prepoznajte domaći beli luk u 3 koraka
U procesu čišćenja beli luk pomaže u sprečavanju teških metala iz vašeg tela
- Pomaže za poboljšanje čvrstoće kostiju
- Beli luk pomaže da se otkloni umor zbog visoke nutritivne sadržaj
- Poboljšava atletske sposobnosti
- Pomaže dugovečnost ćelija
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus