Beli luk je jedan od najsvestranijih lekovitih namirnica koje poznajemo. Pun je antioksidanta koji snaže organizma, pomaže u lečenju sezonskih prehlada i gripa i podstiče izlučivanje toksina iz organizma.
Da bi uživali u njegovim blagodetima, najbolje ga je jesti sirovog. Ali nakon njegove konzumacije ostaje neugodan zadah zbog čega ga mnogi izbegavaju.
Pogledajte i Šta će se dogoditi ako uzimate med i beli luk na prazan stomak
Da biste smanjili zadah od ljutine belog luka, pojedite sirovu jabuku. Pokazalo se da enzimi u jabuci zbog koje plod potamni nakon što je presečete deluje kao prirodni dezodorans za neugodan zadah izazvan sulfidima od belog luka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve