Ako želite da unapredite svoje kulinarske veštine, ove male vežbe su baš za vas! Kratko traju i verujete nam nisu tako naporne, a odlično će uticati na spremanje jela.

1. Još jedno seckanje luka, molim!

Bilo da seckate crni luk za čorbu, dinstano meso ili salatu - iseckajte još jedan. On neće drastično promeniti ukus jela koje spremate, ali je odlična vežba za vašu ruku i brzinu seckanja.

2. Mirišite začine

Prođite "nosem" kroz vaše začine. Ideja je da vam čulo mirisa navikne na različine začine i da u buduće možete da u jelu razlikujete npr. beli od crnog bibera ili korijander od kima. A takođe, ako neki začin ne miriše, onda nije ni upotrebljiv. 

PROČITAJTE JOŠ: Trikovi iskusnih domaćica: Za ova jela treba da oljuštite paradajz

3. Pasulj ili pirinač iz tiganja po "palačinka" metodu

Stavite šaku pasulja ili pirinča u tiganj. Polako pasulj nagnite na stranu suprotno od drške i laganim, kružnim pokretima - vežbajte! Na ovaj način kada budete spremali palačinke ili povrće neće vam biti potrebna viljuška ili lopatica. Uspećete kao pravi profesionalac, da okrenete palačinke ili izmešate povrće bez pomoći viljuške, varljače ili kašike.

4. Izdržate 3 minuta da neokrenete meso

Jedna od grešaka koju svi pravimo jeste ta da prilikom prženja mesa okrećemo meso suviše rano. Ideja ove vežbe nas uči strpljenju, ali i praktičnosti- dok se meso polako prži 3 minuta i to bez okretanja - možete prebrisati radnu površinu ili spremiti salatu. 

5. Komadiće povrća ili mesa secite istoj veličini

Pokušajte da belo meso, šargarepu ili krompir isečete na komade iste veličine. U početku će vam delovati teško i komadići neće biti iste veličine, ali praksa čini čuda. 

5 najlakših načina da maksimalno poboljšate vaše kuvanje
Profimedia/Shutterstock attachment-trikovikuvanje

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa