Ako želite da unapredite svoje kulinarske veštine, ove male vežbe su baš za vas! Kratko traju i verujete nam nisu tako naporne, a odlično će uticati na spremanje jela.
1. Još jedno seckanje luka, molim!
Bilo da seckate crni luk za čorbu, dinstano meso ili salatu - iseckajte još jedan. On neće drastično promeniti ukus jela koje spremate, ali je odlična vežba za vašu ruku i brzinu seckanja.
2. Mirišite začine
Prođite "nosem" kroz vaše začine. Ideja je da vam čulo mirisa navikne na različine začine i da u buduće možete da u jelu razlikujete npr. beli od crnog bibera ili korijander od kima. A takođe, ako neki začin ne miriše, onda nije ni upotrebljiv.
PROČITAJTE JOŠ: Trikovi iskusnih domaćica: Za ova jela treba da oljuštite paradajz
3. Pasulj ili pirinač iz tiganja po "palačinka" metodu
Stavite šaku pasulja ili pirinča u tiganj. Polako pasulj nagnite na stranu suprotno od drške i laganim, kružnim pokretima - vežbajte! Na ovaj način kada budete spremali palačinke ili povrće neće vam biti potrebna viljuška ili lopatica. Uspećete kao pravi profesionalac, da okrenete palačinke ili izmešate povrće bez pomoći viljuške, varljače ili kašike.
4. Izdržate 3 minuta da neokrenete meso
Jedna od grešaka koju svi pravimo jeste ta da prilikom prženja mesa okrećemo meso suviše rano. Ideja ove vežbe nas uči strpljenju, ali i praktičnosti- dok se meso polako prži 3 minuta i to bez okretanja - možete prebrisati radnu površinu ili spremiti salatu.
5. Komadiće povrća ili mesa secite istoj veličini
Pokušajte da belo meso, šargarepu ili krompir isečete na komade iste veličine. U početku će vam delovati teško i komadići neće biti iste veličine, ali praksa čini čuda.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus