Ovom posnom tortom svi će biti prijatno iznenađeni!

Sastojci: 

1 konzerva tunjevine (180 gr.)

150 - 200 g margarina

200 g posnog majoneza

1 kašika senfa

300 g posnih krekera

50 g prepečenog susama 

2 kisela krastavca

2 šargarepe kuvane

2 krompira kuvana

1 kisela paprika

50 g pečenog kikirikija

200 ml presola iz krastavaca

Pogledajte i Kako da napravite posne krofne (VIDEO)

Priprema:

Umutiti 150 g margarina penasto, pa dodati majonez. Dobro umutiti. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice, pa u to dodati umućen margarin sa majonezom. Dodati kašiku senfa i sve dobro izmešati. Ostaviti 2 kašike za filovanje stranica torte.  U poslužavniku ređati slane krekere, ali ih prethodno umočite u kiseli presol iz krastavčića. Na poređane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera, pa fil i tako dok se sve ne potrošite. Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupnim seckanim kikirikijem. Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs