Ovom posnom tortom svi će biti prijatno iznenađeni!
Sastojci:
1 konzerva tunjevine (180 gr.)
150 - 200 g margarina
200 g posnog majoneza
1 kašika senfa
300 g posnih krekera
50 g prepečenog susama
2 kisela krastavca
2 šargarepe kuvane
2 krompira kuvana
1 kisela paprika
50 g pečenog kikirikija
200 ml presola iz krastavaca
Pogledajte i Kako da napravite posne krofne (VIDEO)
Priprema:
Umutiti 150 g margarina penasto, pa dodati majonez. Dobro umutiti. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku iseckati na sitne kockice, pa u to dodati umućen margarin sa majonezom. Dodati kašiku senfa i sve dobro izmešati. Ostaviti 2 kašike za filovanje stranica torte. U poslužavniku ređati slane krekere, ali ih prethodno umočite u kiseli presol iz krastavčića. Na poređane krekere namazati fil, lepo rasporediti i onda sledeći red krekera, pa fil i tako dok se sve ne potrošite. Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupnim seckanim kikirikijem. Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus