Poslastica koja se topi u ustima oduševiće i goste, ali i ukućane! A i one koji je budu spremali...
Sastojci:
Napraviti 2 kore:
9 belanaca
10 kašika šećera
15 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
250g šećera karamelizovati i preliti preko kora, a preko toga staviti glazuru od čokolade.
Sastojci za glazuru:
200g čokolade
2 kašike mleka
3 kašike ulja
Fil:
18 jaja
18 kašika šećera kuvati na tihoj vatri
150g čokolade
1 margarin
šećer po ukusu
200g lešnika za posipanje po filu od čokolade
PROČITAJTE JOŠ: Torta s dva fila
Ređati:
Kora, karamel šećer, glazura od čokolade, fil od čokolade, seckane lešnike.
Postupak ponoviti sa ostalim korama, a poslednju koru premazati samo karamelom i čokoladom, i preko slag!
Ceo postopak pravljenja torte pogledajte u VIDEU!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Receptimilicamihailovic
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus