Rustično je reč koja najbolje opisuje ovu tortu. U isto vreme ona je tako nesvakidašnja, a opet tako poznata i domaća. Orasi i rastresito testo, ima li šta bolje od toga?
Sastojci:
1/2 l piva
900 g oraha
700 g šećera
400 g mekog brašna
4 kašike ulja
1 limun
2 vanilin šećera
1 kašičica sode bikarbone
džem od kajsija
Pogledajte i Kako se pravi posna torta od čokolade i banana
Priprema:
Umesiti testo od 1/2 kg šećera; 1/2 kg mlevenih oraha; 400 g mekog brašna; strugane kore i soka od jednog limuna; 1 kašičice sode bikarbone; 4 kašike ulja i 1/2 l piva pa od ovog testa ispeći 2 kore.
Nadev: Ušpinovati 200 g šećera malo ređe nego za slatko, dodati 250 g mlevenih oraha i 2 vanilin šećera. Tortu najpre premazati džemom od kajsija, a zatim prohlađenim nadevom. Istim nadevom tortu premazati i sa spoljne strane i posuti preostalim orasima.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: posnajela.rs
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi