Predlažemo vam ove ukusne čorbe koje će i te kako dobro doći tokom hladnih dana...
1. Domaća pileća čorba sa povrćem
Sastojci:
2 bataka (300 g)
150 g graška
150 g kukuruza
2 šargarepe
2 krompira
2 lista lovora
biber u zrnu
1,5 d mleka
2 kašičice kukuruznog brašna
začini, so
1 kašičica senfa
Priprema:
1. U slanoj vodi obariti 2 pileća bataka, pa meso odvojiti od kosti i iseckati na kockice.
2. U istu vodu dodati 150 g graška, 2 šargarepe na kockice, 150 g kukuruza (možete korititi već pripremljenu zaleđenu mešavinu).
3. Od začina dodati 1-2 lista lovora, 10-ak zrna bibera i mešavinu začina, pa sve staviti da se kuva 15-ak minuta.
4. Dodati još dva krompira iseckana na kockice, iseckane batake i sve zajedno kuvati.
5. U čaši razmutiti 2 kašičice kukuruznog brašna, 1 kašičicu senfa i 1,5 dcl mleka, pa sipati u čorbu koju se lagano kuva uz stalno mešanje. Posoliti po želji.
6. Pustiti da ponovo provri i pileća ragu čorba je gotova.
PROČITAJTE JOŠ: Domaća pileća čorba po receptu naših baka
2. Lagana supa od kupusa, pirinča i belog luka
Sastojci:
150 g šargarepe
100 g korena peršuna
25 g belog luka
200 g svežeg kupusa
100 g krompira
150 g pirinča
list peršuna, so, biber
1 kašika ulja
1,5 l vode
Priprema:
1. Na malo ulja prepržiti usitnjeni beli luk. Dodati sitno isečeno povrće i sve kuvati desetak minuta u pola litra vode.
2. Kuvanom povrću dodaj još litru vode. Kad zakipi, smanjiti vatru i kuvati još osam minuta.
Za to vreme skuvti prirnač na pola, procediti i dodati u supu. Začiniti solju, biberom i naseckanim peršunom.
PROČITAJTE JOŠ: Krem čorba od krompira i pečurki
3. Jednostavni minestrone
Sastojci:
30 g pancete
kesica smrznute mešavine povrća za čorbu
100 g rezanaca za supu
2 kašike maslinovog ulja
1 dl pelata
muskatni oraščić
1/2 kašičice bibera
7 dl vode
kašika rendanog parmezana (po želji)
Priprema:
1.Pancetu isecite na kockice i kratko prepecite na ulju. Dodajte pelat i kratko prokuvajte. Zalijte vodom i umešajte smrznuto povrće, biber i muskatni oraščić.
2. Kad čorba zakipi, kuvajte još desetak minuta, dodajte rezance i nastavite da kuvate još deset minuta. Minestrone po želji služite posut parmezanom ili ukrasite kašikom pavlake i začinima.
Savet: Umesto pancete možete da koristite kockice pršute.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem