Kakao bi trebalo da se pije topao. Pomešajte šolju mleka, dve kašike kakaoa u prahu, jednu kašiku meda, jednu kašičicu ekstrakta vanile i prstohvat soli.

Ukusan i hranljiv kakao osim što može da utiče na snižavanje krvnog pritiska i jačanje krvnih sudova, može da smanji "loš" holesterol i da poveća dobar.

Za to su zaslužni flavonoidi koje kakao sadrži u izobilju, a koji su istovremeno značajni i za smanjenje faktora rizika za dijabetes. Kakao bi trebalo da se pije topao.

PROČITAJTE JOŠ: Namirnice koje snižavaju nivo holesterola

Pomešajte šolju mleka, dve kašike kakaoa u prahu, jednu kašiku meda, jednu kašičicu ekstrakta vanile i prstohvat soli. Mešajte na tihoj vatri dok napitak ne postane penušav.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Novosti