Čokoladice treba čuvati na mestu gde je temperatura oko 15 stepeni Celzijusa, i van domašaja sunčevih zraka.
Ako je u vašoj kuhinji pretoplo, čokoladice možete čuvati u frižideru, ali isključivo ako su čvrsto uvijene u neki materijal, koji će sprečiti da išta prodre unutar vašeg slatkiša.
Čokoladne mrvice sadrže manje kakao-maslaca u odnosu na normalnu čokoladu i time može podneti više temperature. Ipak, slično čokoladicama, mrvice treba čuvati na mračnom mestu, obavijene i na sobnoj temperaturi.
PROČITAJTE JOŠ: Domaće toblerone
Kakao-prah mora se čuvati vakumirano, na sobnoj temperaturi, dok portal Food&Drink navodi da će u frižideru izgubiti svoj pravi ukus.
Koliko traje čokolada: Crna – dve godine, mlečna i bela – godinu dana, čokoladne mrvice – dve godine i kakao-prah – dve godine.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: RTS
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus