Čokoladice treba čuvati na mestu gde je temperatura oko 15 stepeni Celzijusa, i van domašaja sunčevih zraka.

Ako je u vašoj kuhinji pretoplo, čokoladice možete čuvati u frižideru, ali isključivo ako su čvrsto uvijene u neki materijal, koji će sprečiti da išta prodre unutar vašeg slatkiša.

Čokoladne mrvice sadrže manje kakao-maslaca u odnosu na normalnu čokoladu i time može podneti više temperature. Ipak, slično čokoladicama, mrvice treba čuvati na mračnom mestu, obavijene i na sobnoj temperaturi.

PROČITAJTE JOŠ: Domaće toblerone

Kakao-prah mora se čuvati vakumirano, na sobnoj temperaturi, dok portal Food&Drink navodi da će u frižideru izgubiti svoj pravi ukus.

Koliko traje čokolada: Crna – dve godine, mlečna i bela – godinu dana, čokoladne mrvice – dve godine i kakao-prah – dve godine.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: RTS