Mirisne, meke i tople mekike obradovaće sve koji ih budu probali!

PROČITAJTE JOŠ: Pogačice sa sirom

Sastojci: 

10 g kvasca

1 jaje

400-500 g brašna

300 ml mleka

150 g sira

100 g salame

kečap

ulje

so 

1 kašičica šećera

Priprema:

1. Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati jaje pa razmutiti. Sipati ostatak mleka dodati brašno, so i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da poraste, pa ga razviti na pola cm.

2. Iseći na trake kao na slici, puniti sirom i salamom i kečapom, pa preklopiti dobro spojiti ivice. 

3. Pokriti mekike folijom i ostaviti da porastu oko 15 min. 

4. Pržiti u ulju i vaditi na papirne salvete da upije višak masnoće. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/ 

Izvor: Kod bake u gostima