Mirisne, meke i tople mekike obradovaće sve koji ih budu probali!
PROČITAJTE JOŠ: Pogačice sa sirom
Sastojci:
10 g kvasca
1 jaje
400-500 g brašna
300 ml mleka
150 g sira
100 g salame
kečap
ulje
so
1 kašičica šećera
Priprema:
1. Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati jaje pa razmutiti. Sipati ostatak mleka dodati brašno, so i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da poraste, pa ga razviti na pola cm.
2. Iseći na trake kao na slici, puniti sirom i salamom i kečapom, pa preklopiti dobro spojiti ivice.
3. Pokriti mekike folijom i ostaviti da porastu oko 15 min.
4. Pržiti u ulju i vaditi na papirne salvete da upije višak masnoće. Služiti uz jogurt ili kiselo mleko.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Kod bake u gostima
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus