Svaka domaćica se trudi da uskršnja trpeza, zajedno sa svojim glavnim 'junacima' - uskršnjim jajima, bude svake godine drugačija i originalna. Evo jednog novog predloga za bojenje jaja...

Potrebno vam je:

- Jaja

- Glavica crvenog kupusa

- Kokosovo ulje

- Sirće

- Tegle

- Kese za zamrzivač

Priprema:

Isecite crveni kupus i kuvajte ga dva sata u šerpi sa 2 litre vode i pola čaše sirćeta. Kada se malo prohladi stavite u frižider.

Skuvajte jaja.

Pogledajte trikove za savršeno kuvanje uskršnjih jaja.

Za kreiranje mermernog izgleda: Na ruke stavite dve kese za zamrzivač kao rukavice. U dlanove, preko kese, stavite kokosovo ulje, a zatim lagano 'mazite' jaja ili ih premeštajte iz jedne ruke u drugu.

Za kreiranje tačkastog/pegavog izgleda: Malu količinu kokosovog ulja istopite u mikrotalasnoj. U činijicu sa istopljenim uljem umačite četkicu za slikanje i prskajte jaja.

Bojenje jaja: Koristite metalnu kašiku da prenesete jaje u teglu sa hladnom bojom. U zavisnosti od intenziteta boje koju želite da postignete jaje u tegli sa bojom bi trebalo da odstoji od 20 minuta do nekoliko sati. Tegla sa jajetom treba da bude u frižideru. 

Nakon toga izvadite jaje i ostavite ga da se osuši. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: yumama.com