Svaka domaćica se trudi da uskršnja trpeza, zajedno sa svojim glavnim 'junacima' - uskršnjim jajima, bude svake godine drugačija i originalna. Evo jednog novog predloga za bojenje jaja...
Potrebno vam je:
- Jaja
- Glavica crvenog kupusa
- Kokosovo ulje
- Sirće
- Tegle
- Kese za zamrzivač
Priprema:
Isecite crveni kupus i kuvajte ga dva sata u šerpi sa 2 litre vode i pola čaše sirćeta. Kada se malo prohladi stavite u frižider.
Skuvajte jaja.
Pogledajte trikove za savršeno kuvanje uskršnjih jaja.
Za kreiranje mermernog izgleda: Na ruke stavite dve kese za zamrzivač kao rukavice. U dlanove, preko kese, stavite kokosovo ulje, a zatim lagano 'mazite' jaja ili ih premeštajte iz jedne ruke u drugu.
Za kreiranje tačkastog/pegavog izgleda: Malu količinu kokosovog ulja istopite u mikrotalasnoj. U činijicu sa istopljenim uljem umačite četkicu za slikanje i prskajte jaja.
Bojenje jaja: Koristite metalnu kašiku da prenesete jaje u teglu sa hladnom bojom. U zavisnosti od intenziteta boje koju želite da postignete jaje u tegli sa bojom bi trebalo da odstoji od 20 minuta do nekoliko sati. Tegla sa jajetom treba da bude u frižideru.
Nakon toga izvadite jaje i ostavite ga da se osuši.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: yumama.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus