Vreme Uskrsa je obeleženo bogatom trpezom i uživanjem u hrani. Oni vrlo polažu na tradiciju srebrnog i porvelanskog posuđa koje krasi sto za ručavanje.

Evo nekih namirnica koje obeležavaju uskršnju tradiciju, a vi procenite koliko je slična našoj.

Neizostavni deo uskršnjeg ručka jsu sveže pečena jagnjetina i šunka koje simbolizuju radost i izobilje. Na stolu dominiraju deserti od domaćeg sira, jaja, maslac, suvo grožđe i badem.

Puter se oblikuje u vidu krsta koja podseća na dobrotu Hristovu.

Pogledajte i kako se pravi ruska torta

Rendani ren sa crvenom repom, takođe podseća na njegovo vaskrsenje. Posebna sveća na stolu simboliše svetu svetlost, a vrbova grana je znak novog života i novih početaka.

Jaja su univerzalni simbol života, a u hrišćanstvu predstavlja vaskrsenje. Simolično ofarbana u crveno, predstavljaju žrtvu, jer neki paganski običaji nalažu da poseduju magične moći.

Rusi se takođe prilikom pozdrava poljupcem ljube tri puta uz reči "Hristos voskrese", na šta im druga strana odgovara sa "Vaistinu voskrese".

Rusi poljubac smatraju glavnim lekom protiv bola i okrutnosti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/