Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVEŽINA PERŠUNA I SALATE: Evo kako da zelenišu produžite rok trajanja

Prolećne namirnice obitavaju na trpezama domova, a ovo su tikovi kako da ne završe prerano u smeću.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Radi se o vrlo jednostavnim trikovima. Sve što treba uraditi, recimo, s peršunom, je staviti ga u čašu s vodom, kao što bi stavili cveće u vazu. 

Sveže začinsko bilje mekane strukture, poput peršuna, uvek čuvajte u frižideru u čaši u koju ste stavili vode u visini 2.5cm. Na taj način će trajati duže, jer neće tako brzo uvenuti.

Na isti način neki čuvaju i mladi luk - stave vode tek toliko da su ostaci korena pod vodom.

Drvenasto začinsko bilje poput ruzmarina ili timijana čuvaju se na drugačiji način. Njih treba zamotati u navlažen list papirnog kuhinskog ubrusa, staviti tako u kesu i zatvoriti.

Pročitajte i ovde kako da zelenu salatu održite svežom

Kako spasiti višak svežeg začinskog bilja?

U slučaju da imate previše svežih začina i znate da će vam propasti, jednostavno ga stavite u duboko zamrzavanje, i to na sledeći način. Usitnite ga, stavite u posudicu za pravljenje kockica leda i na to ulijte vodu. Kada vam određeni začin zatreba, izvadite kockicu i ubacite u lonac.

Višak začina možete sačuvati i na način da ga iseckate, stavite u teglu i prelijete maslinovim ili nekim drugim uljem. Kasnije po potrebi stavljajte u jela.

Pročitajte moć peršuna - čudotvorni lek, začin i savznik u lepoti

I trik za čuvanje zelene salate

Najbolji način je čuvati salatu u hermetički zatvorenoj posudi. Trajaće dva puta duže. Listovi se neće tako brzo smežurati i biće fino hrskava.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: 24sata.hr

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti