Pita u koju ide i mleveno meso i sir, a i još ponešto što se tek tako "potrpa", mora da se zove potrpuša.
Ovakav specijalitet karakterističan je za ove naše krajeve, a njegov ukus je fenomenalan! Potrpušu ne smete propustiti da napravite bar jednom u životu, a kad se to desi, vraćaćete joj se mnogo puta.
Sastojci: 750 grama kora za pitu; 500 grama mlevenog mesa; 400 mililitara kisele pavlake; 750 grama sira; peršun; 1 glavica crnog luka; 5 jaja; 1 kašika mešavine začina; pola kašike mirođije; ulje; so; mleveni crni biber.
Pročitajte Domaća pita sa sirom (VIDEO)
Način pripreme: U tiganju sa zagrejanim uljem pržimo sitno seckani luk. Kada omekša, dodamo mleveno meso. Posolimo, pobiberimo, dodamo kašiku mešavine začina, mirođiju, iseckani peršun i promešamo. U dublji sud krupno izrendamo sir, dodamo 4 jaja i 200 mililitara kisele pavlake. Posolimo i sjedinimo sastojke.
Tepsiju premažemo uljem i stavimo koru, koju savijemo do veličine tepsije, pa stavimo još jednu koru. Nanesemo isprženo meso sa lukom i još 6 zgužvanih kora. Na njih stavimo fil od sira, jaja i pavlake. Potom nanesemo zgužvane kore, u celosti prekrivajući fil.
Na kore nanesemo mleveno meso s lukom, pa još dve kore. Kore poprskamo uljem i premažemo celu površinu.
Pečemo jedan sat na 180 stepeni. Isečemo pitu na parčiće i onda umutimo sa jajetom preostalu pavlaku i to nanesemo na svako parče pite. Pečemo još 40 minuta na istoj temperaturi, a onda toplo poslužimo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: bastabalkana.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus