Savršeni letnji obrok su sarmice od zelja, koje obiluje vitaminima. Na gastronomskoj mapi, ovo jelo je zastupljeno najviše u centralnoj Srbiji, gde se tradicionalno priprema tokom posta na sledeći način.
Luk sitno iseckati i propržiti na maslinovom ulju. Dodati rendanu šargarepu i kada se izdinsta, dodati sitno seckane šampinjone. Prodinstati još par minuta, začiniti po ukusu i dodati mlevene orahe. Skloniti sa vatre.
Pročitajte i Posna sarma
Prohlađenom masom puniti listove zelja i ređati u lonac, naliti vodom i kuvati na laganoj vatri nekih 30 minuta. Nakon toga zapeći ih u rerni još 20 minuta. U fil se po želji može dodati i šolja pirinča.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: srbijuvolimo.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom