Savršeni letnji obrok su sarmice od zelja, koje obiluje vitaminima. Na gastronomskoj mapi, ovo jelo je zastupljeno najviše u centralnoj Srbiji, gde se tradicionalno priprema tokom posta na sledeći način.

Luk sitno iseckati i propržiti na maslinovom ulju. Dodati rendanu šargarepu i kada se izdinsta, dodati sitno seckane šampinjone. Prodinstati još par minuta, začiniti po ukusu i dodati mlevene orahe. Skloniti sa vatre.

Pročitajte i Posna sarma

Prohlađenom masom puniti listove zelja i ređati u lonac, naliti vodom i kuvati na laganoj vatri nekih 30 minuta. Nakon toga zapeći ih u rerni još 20 minuta. U fil se po želji može dodati i šolja pirinča.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: srbijuvolimo.rs