1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za mafine nauljite ili stavite papirne korpice.
2. U blenderu usitnite čokoladu. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, ulje, 100 ml pavlake, jaja, vanilu i 100 ml vode. Sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku masu. Masi zatim postepeno dodajte 100 g čokolade i promešajte. Smesu rasporedite u kalupe i pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.
3. U šerpu stavite ostatak čokolade, pavlaku i tri kašike šećera. Postepeno zagrevajte na umerenoj temperaturi, konstantno mešajući dok se čokolada ne otopi. Ohladite u frižideru dok se ne zgusne dovoljno da može lepo da se nanese na čokoladne mafine.
4. Nafilujte mafine čokoladnim filom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus