1. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kalup za mafine nauljite ili stavite papirne korpice.


Sastojci:

200 g brašna
200 g šećera + 3 kašike
2 kašičice praška za pecivo
300 g čokolade za kuvanje (izlomljene)
6 kašika kakaoa
150 ml ulja + još malo za premazivanje
280 ml pavlake
2 jaja
kašičica ekstrakta vanile

2.  U blenderu usitnite čokoladu. U velikoj posudi pomešajte  brašno, šećer, kakao, ulje, 100 ml pavlake, jaja, vanilu i 100 ml vode. Sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku masu. Masi zatim postepeno dodajte 100 g čokolade i promešajte. Smesu rasporedite u kalupe i pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi.

3. U šerpu stavite ostatak čokolade, pavlaku i tri kašike šećera. Postepeno zagrevajte na umerenoj temperaturi, konstantno mešajući dok se čokolada ne otopi. Ohladite u frižideru dok se ne zgusne dovoljno da može lepo da se nanese na čokoladne mafine.

4. Nafilujte mafine čokoladnim filom.