1. Listove odvojite od glavice i odstranite debelu žilu u sredini lista. Ukoliko je kupus prekiseo ili preslan, operite ga u nekoliko voda.
2. Luk sitno iseckajte i pržite na vrelom ulju. Luk posolite ali ne mnogo, u zavisnosti od toga koliko je kupus slan.Kad je luk ispržen, dodajte očišćen i opran pirinač da se isprži. Mešajte da ne zagori. Dodajte kašičicu aleve paprike i još malo propržite, skinite s vatre. Zatim dodajte biber i mlevene orahe i tucanu papriku ako volite ljutu hranu.
3. List kupusa stavite na dlan leve ruke. Na sredinu lista stavite kašiku nadeva, previjte uzdužnu stranu lista ali tako da dođe do sredine lista. To isto učinite i sa drugom stranom, a zatim list, počev od donje strane, uvijati do vrha.
4. Sarmu je najbolje kuvati u zemljanom posuđu ili u šerpi s debljim dnom. Na dno šerpe stavite ulje, stavite listove kupusa, a zatim ređajte sarme u krug. Pokrijte ih celim listovima kupusa, stavite između lovor i biber u zrnu. Nalijte toplom vodom da ogrezne i kuvajte na tihoj vatri dok kupus ne omekša, povremeno dolivajući po malo tople vode.
5. Na kraju, stavite u tiganj 2-3 kašike ulja, zagrejte i dodajte brašno. Pržite dok ne porumeni. Dodajte kašičicu aleve paprike pa zapršku izručite preko sarme. Ostavite da se još malo prokrčka ili zapecite u rerni.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus