Verovatno vam se dešavalo da vam supa nekada bude premasna, ili nedovoljno bistra, ili jednostavno imate osećaj da joj nešto fali…
Evo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći:
1. Ako želite da dobijete masniju pileću supu, pile treba staviti u hladnu vodu pa uključiti da se kuva, a ukoliko želite da supa bude laganija, pile se stavlja u već proključalu vodu.
2. U supu od kostiju obavezno dodajte i lovorov list. To poboljšava ukus.
Pogledajte i 7 najčešćih grešaka u pripremi supe
3. Goveđa supa obično bude mutna. Da bi bila bistra potrebno je umutiti jedno belance i sipati u supu dok vri. Ono će pokupiti čestice belančevina i kad procedite supu biće bistra.
4. Bolji ukus supe postići ćete ako luk presečete na pola i zapečete ga na ringli (ili na suvom tiganju, ako imate keramičku ploču). Kada porumeni, probodite ga čačkalicama da se ne bi raspadao pri kuvanju.
5. Ako želite tamniju boju supe, nemojte da skidate koru od luka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu