Sastojci:

  • 3 pileća fileta
  • 1 kašika sušenog korijandera
  • 1 kašika karija
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika bibera
  • 3 čena belog luka, iseckana
  • 2 šake spanaća
  • 6 tankih kriška kačkavalja u obliku kvadrata
  • 1 jaje
  • prezle
  • ulje za prženje
  • 1 kašika putera za prženje
Zašto je korisno da jedete korijander?

Korijander je dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, E i K , kao i gvožđa, kalijuma, kalcijuma i magnezijuma. Semenke korijandera sadrže nekoliko vitalnih isparljivih ulja i masnih kiselina koji im daju specifičan ukus, ali i lekovita svojstva. Prirodne materije cineol i linolna kiselina koje sadrži korijander, snažno smanjuju simptome artritisa i reume, a jedinjenje dodekanol deluje poput pravog prirodnog antibiotika.

Recept za pileće rolnice:

Kako biste napravili pileće rolnice, prvo filete isecite na pola horizontalno. Zatim ih prekrijte najlonskom folijom i istucite čekićem za meso. Tako istučene filete složite u pravougaonik, tako da se malo preklapaju. To radite na najlonskoj foliji. Pospite meso korijanderom, solju i karijem.

Sve utrljajte rukama u meso. U tiganju zagrejte ulje i puter. Iseckajte beli luk i pržite ga u tiganju. Zatim dodajte i spanaće, posolite i pobiberite. Pržite dok malo ne usahne, pa ga poređajte zajedno sa lukom na jednu stranu pravougaonika od pilećeg filea. Preko svega poređajte kvadrate sira (ukupno 6). Potom uhvatite najlonsku foliju i urolajte rolat.

Nakon što ga urolate, isecite ga na kriške debljine 2 cm. Zatim na svaki štapić bočno nabodite po tri rolata. Po potrebi probodite sa dva štapića. U plitkoj činiji umutite viljuškom jedno jaje umočite rolate u jaje pa u prezle. Poređajte ih na pleh sa papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i riblje rolnice sa sirom i začinskim biljem.

Pročitajte i kako se prave prolećne patlidžan rolnice

BONUS VIDEO

Brze rolnice od tikvica Izvor: Brze rolnice od tikvica

StvarUkusa