Sastojci:
- 3 pileća fileta
- 1 kašika sušenog korijandera
- 1 kašika karija
- 1 kašika soli
- 1 kašika bibera
- 3 čena belog luka, iseckana
- 2 šake spanaća
- 6 tankih kriška kačkavalja u obliku kvadrata
- 1 jaje
- prezle
- ulje za prženje
- 1 kašika putera za prženje
Recept za pileće rolnice:
Kako biste napravili pileće rolnice, prvo filete isecite na pola horizontalno. Zatim ih prekrijte najlonskom folijom i istucite čekićem za meso. Tako istučene filete složite u pravougaonik, tako da se malo preklapaju. To radite na najlonskoj foliji. Pospite meso korijanderom, solju i karijem.
Sve utrljajte rukama u meso. U tiganju zagrejte ulje i puter. Iseckajte beli luk i pržite ga u tiganju. Zatim dodajte i spanaće, posolite i pobiberite. Pržite dok malo ne usahne, pa ga poređajte zajedno sa lukom na jednu stranu pravougaonika od pilećeg filea. Preko svega poređajte kvadrate sira (ukupno 6). Potom uhvatite najlonsku foliju i urolajte rolat.
Nakon što ga urolate, isecite ga na kriške debljine 2 cm. Zatim na svaki štapić bočno nabodite po tri rolata. Po potrebi probodite sa dva štapića. U plitkoj činiji umutite viljuškom jedno jaje umočite rolate u jaje pa u prezle. Poređajte ih na pleh sa papirom za pečenje. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Servirajte i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i riblje rolnice sa sirom i začinskim biljem.
Pročitajte i kako se prave prolećne patlidžan rolnice
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.