Sastojci:

  • 1 pakovanje oblandi (5 listova)
  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g mlevenih oraha 
  • 100 g prah šećera
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 100 g margarina ili putera
  • 3 - 4 kašike mleka
  • po želji: kašika ruma ili kesica vanilin šećera

Priprema:

Kad krene Uskrs, svi volimo da imamo nešto slatko pri ruci – ali ne i da provodimo sate u kuhinji. Uskršnja oblanda sa čokoladom je pravi spas: brzo se pravi, ne zahteva kuvanje, a ukus joj je kao iz detinjstva. Savršena je uz kafu ili kad se gosti iznenada pojave.

Savet:

Ako hoćete intenzivniji čoko-šmek, dodajte kašiku kakaa u smesu.

U šerpici otopite margarin i čokoladu na laganoj vatri (ili u mikrotalasnoj). Dodajte šećer u prahu i mleko, pa mešajte dok se lepo ne sjedini. Sklonite sa vatre, pa dodajte mleveni keks, orahe i po želji rum ili vanilu. Dobro promešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu - treba da bude maziva, ne previše retka.

Filujte oblande - jednu po jednu, ravnomerno rasporedite smesu. Gornja ostaje suva. Pritisnite nečim težim (npr. knjigom) i ostavite da se stegne 1–2 sata. Seći na štangle, rombove ili kocke – po želji.

Ova oblanda je slatki klasik koji se pravi za čas i uvek nestaje prva sa uskršnjeg stola.

Bonus video

Uskršnji dezert koji se pravi za 15 minuta Izvor: Uskršnji dezert koji se pravi za 15 minuta