Shvatili ste da je jelo previše slano i sada vas već obuzima panika - da li je ono za bacanje? Nije, naravno. Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste.

Dodajte vode

Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno variveo je da dodate još vode i produžite vreme kuvanja. Može se desiti da jelo zbog toga ima blaži ukus, ali dodajte još začina i vratite harmoniju aromi.

Pogledajte i 5 trikova za dobru supu

Kiselina kao maska

Sok od limuna, sirće, bez obzira koja kiselina je u pitanju biće vam od velike pomoći. Dodatkom limunovog soka ili sirćeta zamaskiraćete preterano slan ukus jela. Nemojte smo preterati kako jelo ne bi bilo previše kiselo.

Pročitajte i Svemoćno sirće - 10 neuobičajenih namena

Potapanje

Kupili ste meso koje je preslano? Jednostavgo ga potopite u vodu i ostavite tako nekoliko sati. Višak soli više neće biti glavna karakteristika pikantnog obroka s mesom.

Pogledajte i 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli

Skrob kao pomoć

Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu  i one će upiti i razblažiti so.

Pročitajte i Kuvate pirinač ili testeninu? Ne bacajte vodu!

Dodajte kremastu teksturu

Dodatkom kremaste namirnice može se promeniti percepcija ukusa jela i ono će se učiniti blažim. Preslanoj piletini jednostavno dodajte opavlaku. Ako pavlaku za kuvanje stavite u preslan sos od paradajza dobićete finiji ukus.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa