Neodoljiv spoj ukusnog peciva i šećernog preliva za pravi slasni užitak. Predstavljamo vam recept za božanstvene urmašice.
Sastav:
3 jaja
3 šoljice šećera
3 šoljice ulja
12 šoljica brašna
prašak za pecivo
Agda:
9 šoljica šećera
8 šoljica vode
Pogledajte i Kako da napravite baklavu bez kora sa jogurtom
Priprema:
Jaja umutiti viljuškom i dodati sećer pa još malo mutiti. Zatim dodati i ulje pa sve dobro pomešati.
Dodati brašno i prašak za pecivo pa izmešati kašikom. Ako testo ispadne premekano, dodajte još malo brašna.
Formrajte urmašice, slažite ih u pobrašnjenu tepsiju jednu do druge i pecite 20-25 min na 180 C (neka fino porumene).
Za agdu (preliv) šećer i vodu dobro umutiti i tako hladnim zaliti tople urmašice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Namirnice.ba
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus