Za pripremu ovog melema potrebna su vam samo 3 sastojka, a može da stoji dosta dugo.

Sastojci:

400 ml hladno ceđenog maslinovog ulja ( može i kokosovo ulje )

1 jaje

60 g prirodnog pčelinjeg voska

Pogledajte i Melem protiv bolova u zglobovima, mišićima i kičmi

Priprema:

Skuvajte jaje, uzmite žumance i izgnječite ga. Sipajte ulje u šerpicu i u njega stavite vosak. Kuvajte na laganoj vatri i kad se vosak istopi počnite, malo po malo da dodajete žumance. Ulje će početi da pucketa, a ako počne da peni sklonite s vatre na kratko i nastavite tako dok ne umešate celo žumance. Nakon toga, procedite kroz cediljku i sipajte u teglu. Pre nego što se stegne promešajte nekoliko puta da vosak ne bi pao na dno.

Primena:

Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrejati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)

Pogledajte i Čudesni domaći melem koji leči mnoge bolesti

Evo šta sve leči ovaj melem:

Gnojni otitis (upala srednjeg uha)

Komadić vate, umočen u ovaj melem, stavite u uvo. Po potrebi menjajte, a možete i da mažete mast direktno u uvo. Melem izvlači sav gnoj. Može se primenjivati kod svake upale uha, ne mora biti gnojna.

Bronhitis, bol u želudcu i crevima

Tri puta na dan pre obroka, uzimajte po pola kašičice melema.

Fibromiomi, ciste na jajnicima, upale, mastitis

U vaginu se stavljaju tamponi sa ovim melemom ujutru i uveče. Posle desetak dana ciste bi trebalo da nestanu. Za fibromiome treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, umočena u melem, a odozgo najlon kesa. Ako je moguće, menjajte na svaka 2 sata.

Pogledajte i Domaći melem protiv bolova u zglobovima

Opekotine, čirevi, rane i bol u zglobovima

Nanesite na obolelo mesto, umotajte i ostavite preko noći. Možete naneti samo komadićem vate, natopljenim u melem, ako rane nisu velike.

Hemoroidi

Pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 – 10 dana ili dok ne dođe do poboljšanja.

Napomena:

Kod spoljne upotrebe mažite melem uveče i ostavite preko noći, a ako stavljate obloge za bolesne zglobove, umotajte ih maramom ili zavojem.

Za unutrašnju upotrebu – budite sigurni da je vosak pravi, pčelinji i da je ulje maslinovo ceđeno na hladno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa