Srbi se kunu u kuvanu rakiju kao u lek protiv gripa, lek za bolju cirkulaciju ali i za opuštanje, piše sajt Stil.
Potrebno vam je: 4 supene kašike šećera, 250 ml meke rakije (10 do 12 gradi), 100 ml vode.
Pročitajte i 4 recepta za hleb iz različitih krajeva Srbije
Priprema: U metalnu šerpicu ili džezvu stavite šećer da se karamelizuje, kada to postignete skinite sa ringle pa dodajte odmah rakiju i vodu. Vratite na ringlu da prokuva i da se šećer rastopi.
Služiti toplo i to isključivo u društvu dobrih prijatelja jer se može desiti da vas ovaj čaj natera da kažete sve tajne.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus