Mršavljenje može biti mnogo lakše ukoliko poboljšate ukus hrane korišćenjem određenih začina. Da biste pospešili ovaj mukotrpni posao, uvrstite u ishranu sledeće začine.

Crveni i beli luk

Ove ukusne namirnice sadrže fitohemikalije koje razlažu masne naslage u ogranizmu, istovremeno razlažući i holesterol; eliminišu viruse, bakterije i gljivice te štite od srčanih oboljenja.

Kurkuma

Kurkuma je najveći izvor beta – karotena, antioksidanta koji štiti jetru od slobodnih radikala. Ona pomaže i metabolizam masti, smanjenjem stope skladištenja masti u ćelijama jetre. Pored toga, istraživanja pokazuju da ovaj začin može smanjiti i rizik od nastanka Parkinsonove i Alchajmerove bolesti.

Cimet

Istraživanja pokazuju da jedna četvrtina do jedne kašičice cimeta pomaže metabolizam šećera i do dvadeset puta bolje nego kada se cimet ne konzumira. Višak šećera u krvi može dovesti do skladištenja masnih naslaga. Pošto cimet balansira nivo šećera u krvi, on ujedno stabilizuje nivo energije i utiče pozitivno na raspoloženje.

Feferoni

Kako biste poboljšali i ubrzali metabolizam, konzumirajte feferone. Kapsaicin, njihov aktivni sastojak, značajno poboljšava sagorevanje masti. Pored toga, feferoni podižu i nivo energije.

Izvor: minimagazin.info