Mršavljenje može biti mnogo lakše ukoliko poboljšate ukus hrane korišćenjem određenih začina. Da biste pospešili ovaj mukotrpni posao, uvrstite u ishranu sledeće začine.
Crveni i beli luk
Ove ukusne namirnice sadrže fitohemikalije koje razlažu masne naslage u ogranizmu, istovremeno razlažući i holesterol; eliminišu viruse, bakterije i gljivice te štite od srčanih oboljenja.
Kurkuma
Kurkuma je najveći izvor beta – karotena, antioksidanta koji štiti jetru od slobodnih radikala. Ona pomaže i metabolizam masti, smanjenjem stope skladištenja masti u ćelijama jetre. Pored toga, istraživanja pokazuju da ovaj začin može smanjiti i rizik od nastanka Parkinsonove i Alchajmerove bolesti.
Cimet
Istraživanja pokazuju da jedna četvrtina do jedne kašičice cimeta pomaže metabolizam šećera i do dvadeset puta bolje nego kada se cimet ne konzumira. Višak šećera u krvi može dovesti do skladištenja masnih naslaga. Pošto cimet balansira nivo šećera u krvi, on ujedno stabilizuje nivo energije i utiče pozitivno na raspoloženje.
Feferoni
Kako biste poboljšali i ubrzali metabolizam, konzumirajte feferone. Kapsaicin, njihov aktivni sastojak, značajno poboljšava sagorevanje masti. Pored toga, feferoni podižu i nivo energije.
Izvor: minimagazin.info
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus