Mršavljenje može biti mnogo lakše ukoliko poboljšate ukus hrane korišćenjem određenih začina. Da biste pospešili ovaj mukotrpni posao, uvrstite u ishranu sledeće začine.
Crveni i beli luk
Ove ukusne namirnice sadrže fitohemikalije koje razlažu masne naslage u ogranizmu, istovremeno razlažući i holesterol; eliminišu viruse, bakterije i gljivice te štite od srčanih oboljenja.
Kurkuma
Kurkuma je najveći izvor beta – karotena, antioksidanta koji štiti jetru od slobodnih radikala. Ona pomaže i metabolizam masti, smanjenjem stope skladištenja masti u ćelijama jetre. Pored toga, istraživanja pokazuju da ovaj začin može smanjiti i rizik od nastanka Parkinsonove i Alchajmerove bolesti.
Cimet
Istraživanja pokazuju da jedna četvrtina do jedne kašičice cimeta pomaže metabolizam šećera i do dvadeset puta bolje nego kada se cimet ne konzumira. Višak šećera u krvi može dovesti do skladištenja masnih naslaga. Pošto cimet balansira nivo šećera u krvi, on ujedno stabilizuje nivo energije i utiče pozitivno na raspoloženje.
Feferoni
Kako biste poboljšali i ubrzali metabolizam, konzumirajte feferone. Kapsaicin, njihov aktivni sastojak, značajno poboljšava sagorevanje masti. Pored toga, feferoni podižu i nivo energije.
Izvor: minimagazin.info
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem