Kada poželite da se zasladite omiljenom tortom, a nemate vremena za pečenje kora i mućenje filova - ovo je idealano rešenje za vas.
Priprema ovih torti nije mnogo teška ni dugotrajna, pa se mogu oprobati i ne baš vešte domaćice.
Pogledajte naš izbor torti koje se ne peku i čija priprema ne oduzima mnogo vremena.
PROČITAJTE JOŠ: Šarlota sa čokoladom
PROČITAJTE JOŠ: Panj torta
PROČITAJTE JOŠ: Torta od sira i pomorandže
Pesak torta
Sastojci:
1 l mleka
4 pudinga od vanile
300 g šećera
250 g margarina
200 g mlevenog keksa
200 g kokosa
200 g mlevenih oraha
šlag za dekoraciju
Priprema:
Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputama s kesice, nego u 1 l mleka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin koji je penasto umućen sa šećerom.
Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodati kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks. Treba dodati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.
U kalup za tortu staviti prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima. Tortu zatim po želji dekorišite umućenim šlagom. Po želji, ostavite tortu u frižider da se stegne.
Puslica
Sastav:
4 jajeta
200 g gotovih puslica
1 čokolada za kuvanje
200 g šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
1 margarin
2 šlaga
malo maslaca i mleka za koru
Priprema:
Keks pomešati sa malo rastopljenog maslaca i malo toplog mleka. Rasporediti po kalupu za torte. Preko toga poređati puslice.
Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrsti sneg. Žumancima dodati šećer i dobro umutiti. Čokoladu rastopiti na pari. Zatim sve to sastaviti u jedno (belanca, žumanca i čokoladu). Dodajte smesi margarin i ponovo umutite, pa rasporedite preko puslica.
Umutite šlag i ukrasite tortu.
Ferero torta
Sastojci
Za koru
400 g napolitanki od lešnika
5 kašika čokoladnog krema
Za fil
200 g čokolade sa lešnicima
50 g čokolade za kuvanje
500 ml slatke pavlake
250 g krem sira
Za preliv
100 g čokolade za kuvanje
100 g mlečne čokolade
270 g kisele pavlake (1,5 čaša)
100 g lešnika
Priprema
Kora
Napolitanke usitniti u secku ili ih izmrviti. Staviti ih u posudu i dodati 5 kašika čokoladnog krema. Sjediniti mikserom a zatim kašikom i staviti u kalup za čizkejk. Rasporediti ravnomerno da bi napravili koru tako što ćete utiskivati kašikom dok se kora ne izravna i ne ujednači. Kalup staviti u frižider dok se sprema fil.
Priprema fila
U šerpu sipati 100ml slatke pavlake, dodati 50g čokolade za kuvanje, 200g čokolade sa lešnicima i rastopiti na blagoj vatri uz neprestano mešanje. Ostaviti čokoladu da se ohladi.
400ml slatke pavlake staviti u posudu i mutiti mikserom oko 5 minuta, dok se pavlaka ne zgusne. Zatim dodati 250g krem sira i sjediniti kašikom, a ne mikserom, da bi masa ostala čvrsta. Zatim dodati rastopljenu čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Voditi računa da se čokolada ohladi da bi sve ostalo čvrsto. Fil ravnomerno rasporediti preko kore i staviti u frižider da odstoji najmanje 2 sata.
Priprema preliva
Rastopiti na skroz blagoj vatri 100g čokolade za kuvanje i 100g mlečne čokolade i kada se ohladi dodati 270g kisele pavlake (čaša i po), promešati dok se ne sjedini i rasporediti ravnomerno preko fila.
100g lešnika peći 7- 8 minuta na 200 stepeni (dok lešnik blago ne požuti). Oljuštiti lešnike i iseckati ih na krupnije komadiće i posuti preko torte.
Čokoladna torta
Sastojci:
1 l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 g mlečne čokolade
100 g bele čokolade
500 ml slatke pavlake
keks
Priprema:
U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak sipajte u šerpu srednje veličine i na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer i mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela pa u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga, ostavite smese da se ohlade.
Izmiksajte slatku pavlaku pa po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.
U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana, pa izlijte belu smesu i deo tamne smjese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti. Keks umočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.
Plazma torta
Sastojci:
300 g mlevenog plazma keksa
125 g putera ili margarina za kolače
4 kašike meda
sok od jedne pomorandže ili 1dcl kupovnog soka
4 - 5 kašika čokoladnog krema
500 ml slatke pavlake
200 g bele mlečne čokolade
200 g crne mlečne čokolade
2 kesice šlag krema od vanile
2 dcl hladnog mleka
Priprema:
Zamesiti rukama koru od keksa, putera, meda i soka. Zamešenu masu istresti u kalup (26 cm prečnik) i fino utapkati da se formira prvi sloj, tj. korica torte.Preko korice premazati čokoladni krem i ostaviti u frižider da se stegne.
Kada se krem stegao, umutiti slatku pavlaku da bude srednje čvrsta i podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo umešati otopljenu belu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu čokoladu.
Preko čokoladnog krema premazati beli fil, zatim tamni fil i umućen šlag krem od vanile. Ukrasiti po želji i torticu staviti u frižider da stoji do sutradan.
Kremasta torta sa piškotama
Sastojci:
5 kiselih pavlaka
2 velike kutije piškota
10 kašika šećera
2 kašike meda
1 kesica vanilin-šećera
malo ruma
500 g voća (jagoda, malina, kivija, višanja)
šlag
Priprema:
1. Poređajte piškote u dublji posudu (plastičnu kutiju) pa poređajte piškote. Na njih poređajte voće.
2. Umutite kašikom pavlaku, med, vanilin-šećer i šećer, pa ovim kremom prelijte voće. U pavlaku, ako želite da krem bude čvršći, dodajte istopljeni žele.
3. Ohladite 2-3 sata kolač u frižideru, pa ga prekrijte umućenim šlagom, pa ukrasite voćem, listićima badema ili rendanom čokoladom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem