Od ovog ekonomičnog recepta za možete od jedng kilograma mesa napraviti pikantnu smesu koju možete koristit kad god vam je potrebno mleveno meso.
Potrebno je:
420 g pasulja iz konzerve
1 kg mlevenog junećeg mesa
2 jajeta, blago umućena
1 crni luk, sitno iseckan
4 čena belog luka, sitno iseckana
pola šolje usitnjenog peršuna
kašičica soli
1/2 kašičice bibera
Pogledajte i Kako da napravite savršene ćufte
Pasulj nemojte cediti i izgnječite ga viljuškom. Dodajte mleveno meso, jaja, luk, beli luk, peršun, so i biber i sve dobro promešajte.
Podelite smesu u dve porcije. Smesu možete odmah iskoristiti i napraviti od nje pljeskavice, ćufte, dodati u sos za špagete... Ukoliko želite, smesu čuvajte u frižideru 1 dan ili u zamrzivaču mesec dana.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus