Od ovog ekonomičnog recepta za možete od jedng kilograma mesa napraviti pikantnu smesu koju možete koristit kad god vam je potrebno mleveno meso.

Potrebno je:

420 g pasulja iz konzerve 

1 kg mlevenog junećeg mesa

2 jajeta, blago umućena

1 crni luk, sitno iseckan

4 čena belog luka, sitno iseckana

pola šolje usitnjenog peršuna

kašičica soli

1/2 kašičice bibera

Pogledajte i Kako da napravite savršene ćufte

Pasulj nemojte cediti i izgnječite ga viljuškom. Dodajte mleveno meso, jaja, luk, beli luk, peršun, so i biber i sve dobro promešajte.

Podelite smesu u dve porcije. Smesu možete odmah iskoristiti i napraviti od nje pljeskavice, ćufte, dodati u sos za špagete... Ukoliko želite, smesu čuvajte u frižideru 1 dan ili u zamrzivaču mesec dana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa