Od ovog ekonomičnog recepta za možete od jedng kilograma mesa napraviti pikantnu smesu koju možete koristit kad god vam je potrebno mleveno meso.
Potrebno je:
420 g pasulja iz konzerve
1 kg mlevenog junećeg mesa
2 jajeta, blago umućena
1 crni luk, sitno iseckan
4 čena belog luka, sitno iseckana
pola šolje usitnjenog peršuna
kašičica soli
1/2 kašičice bibera
Pogledajte i Kako da napravite savršene ćufte
Pasulj nemojte cediti i izgnječite ga viljuškom. Dodajte mleveno meso, jaja, luk, beli luk, peršun, so i biber i sve dobro promešajte.
Podelite smesu u dve porcije. Smesu možete odmah iskoristiti i napraviti od nje pljeskavice, ćufte, dodati u sos za špagete... Ukoliko želite, smesu čuvajte u frižideru 1 dan ili u zamrzivaču mesec dana.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno