Prvo što naučimo da spemamo u kuhinji, pored jaja, jesu palačinci.
Recept za spremanje ove najpopularnije poslastice na svetu je poznat i svi ga spremaju na svoj način. Postoje je razne varijante, ali nije na odmet
Upravo zato nije na odmet znati fenomenalan trik kojim se služe poslastičari kako bi bili sigurni da će njihove palačinke uvek biti mekane, slasne i ukusne.
Reč je o načinu na koji se priprema testo:
Pročitajte i: Američke palačinke
Neophodno je da kada razbijete jaja, prvo odvojite žumance od belanca. Žumance bi trebalo da pomešate sa mlekom, a tek na kraju se dodaju belanca kako bi palačinke dobile vazdušastu formu.
Odvojite u jednu posudu suve sastojke (brašno, so, šećer). U drugu posudu sipajte mokre sastojke (mleko u ovom slučaju). Žumance dodajte u mleko, pa dobro promešajte. Potom izmešate suve i tečne sastojke. U umućenu masu dodajte belanca, pa ponovo sve zajedno dobro umutite. Ostavite smesu da odstoji pet minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kurir.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus