Ovu masku za pomlađivanje već decenijama koristi glumica Sofija Loren, koja izgleda izvanredno i u svojim 80-im godinama.
Sastojci:
1 vrećica želatina (10 g)
150 g kajmaka (mleka, kefira ili jogurta)
1 čajna kašičica glicerina (apotekarski ili biljni)
1 čajna kašičica meda
Kajmak je dobar za suvu kožu lica. Za normalnu kožu bolje će odgovarati mleko ili jogurt, a za masnu kiselo mleko, kefir ili nemasni jogurt.
Pogledajte i Maska za lice po receptu Eve Mendez
Priprema:
Rastopite želatin u kajmaku (ili u mleku, kefiru, jogurtu) i ostavite u frižider 6-8 sati. Nakon toga, nežno mešajući, ugrejte smesu na vodenoj pari, dok se želatin potpuno ne rastvori. Sklonite sa ringle i dodajte med i glicerin. Promešajte. Pričekajte par minuta dok se smesa malo ohladi i nanesite je na očišćeno lice, vrat i zonu dekoltea. Držite je 20-25 minuta, zatim je uklonite papirnom (ili pamučnom) maramicom, umočenom u mleko. Ostatke maske isperite toplom, pa hladnom vodom.
Pogledajte i Maska za najmekšu kosu po receptu Blejk Lajvli
Pripremljenu masku možete čuvati u frižideru 5-7 dana, i koristiti je svaki dan. Ujutro je možete na lice nanositi hladnu, a uveče malo ugrejanu (u mikrotalasnoj ili na vodenoj pari) za pojačanje hranjivog efekta.
Efekti maske biće vidljivi već nakon prvog nanošenja.
Želatin koji je u sastavu ove maske “pegla” sitne bore, omekšava i izbeljuje kožu, poboljšava cirkulaciju. Takođe ima pozitivan uticaj na proteinski i aminokiselinski metabolizam kože.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: zdravaisretna.hr
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu
Šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu