1. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte ovsene pahuljice i pecite uz povremeno mešanje, oko 3 minuta. 


Sastojci:

150g ovsenih pahuljica

110g brašna 

3 kašike šećera

1 kašičica praška za pecivo

1 kašičica soli 

1/2 kašičice sode bikarbone

3 velika jaja 

2 grama neslanog putera, topljen i malo ohlađen

450g mlaćenice 

2. Sameljite pahuljice u procesoru hrane ili blenderu dok konzistencija ne bude slična integralnom brašnu, oko 3 minuta.

3. Zagrejte kalup za bakin kolač u skladu sa uputstvima proizvođača.

4. Umutiti zajedno ovseno brašno, obično brašno, šećer, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu. 

5. Umutiti jaja i istopljeni puter zajedno u drugoj posudi, zatim dodajte mlaćenicu. 

6. Dodajte vlažne sastojke suvim sastojcima i mešajte dok smesa ne postane ujednačena. 

7. Ostavite testo da odstoji 5 minuta.

8. Kutlačom uzmite testo i sipajte u kalup za bakin kolač. Zatvorite poklopac i pecite dok bakin kolač ne dobije zlatno žutu boju na obe strane. 

9. Ponovite postupak sa preostalim testom. Servirati odmah.