1. Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri. Dodajte ovsene pahuljice i pecite uz povremeno mešanje, oko 3 minuta.
2. Sameljite pahuljice u procesoru hrane ili blenderu dok konzistencija ne bude slična integralnom brašnu, oko 3 minuta.
3. Zagrejte kalup za bakin kolač u skladu sa uputstvima proizvođača.
4. Umutiti zajedno ovseno brašno, obično brašno, šećer, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu.
5. Umutiti jaja i istopljeni puter zajedno u drugoj posudi, zatim dodajte mlaćenicu.
6. Dodajte vlažne sastojke suvim sastojcima i mešajte dok smesa ne postane ujednačena.
7. Ostavite testo da odstoji 5 minuta.
8. Kutlačom uzmite testo i sipajte u kalup za bakin kolač. Zatvorite poklopac i pecite dok bakin kolač ne dobije zlatno žutu boju na obe strane.
9. Ponovite postupak sa preostalim testom. Servirati odmah.
Svinjsko pečenje sa hrskavom koricom u sosu od jabuke
Torta sa ananasom, u obliku božićne kugle
Kampanja Telekom Srbije „Roming priče“ osvojila Kaktus nagradu
Prelepa praznična salata u obliku jelke
Aromatična čorba od oslića sa povrćem