1. Uključite rernu na 200C.
2. U velikoj posudi pomešajte brašno, so, biber i prašak za pecivo. U istu posudu sitno izrendajte maslac i dodajte ohlađeni pire krompir. Jedno celo jaje izmutite i isto dodajte u posudu.
3. Zamesite testo rukama bez dodavanja vode, mleka i sl., trebaće vam oko 2-3 minuta dok se sve lepo ne poveže.
4. Testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 1 cm (može i deblje: 1.2 cm – 1.5 cm) i čašom ili kalupom po želji izrezujte oblike (čašu/kalup pre svakog vađenja prvo stavite u brašno pa onda vadite oblike da vam se testo ne bi lepilo).
5. Tepsiju obložite papirom za pečenje, papir malo pobrašnite i na njega poslažite pogačice. Preostalo jaje razmutite sa malo soli i njime premažite pogačice.
6. Stavite pogačice u zagrejanu rernu da se peku 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Izvor: doznajemo.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus