1. Uključite rernu na 200C.
2. U velikoj posudi pomešajte brašno, so, biber i prašak za pecivo. U istu posudu sitno izrendajte maslac i dodajte ohlađeni pire krompir. Jedno celo jaje izmutite i isto dodajte u posudu.
3. Zamesite testo rukama bez dodavanja vode, mleka i sl., trebaće vam oko 2-3 minuta dok se sve lepo ne poveže.
4. Testo razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 1 cm (može i deblje: 1.2 cm – 1.5 cm) i čašom ili kalupom po želji izrezujte oblike (čašu/kalup pre svakog vađenja prvo stavite u brašno pa onda vadite oblike da vam se testo ne bi lepilo).
5. Tepsiju obložite papirom za pečenje, papir malo pobrašnite i na njega poslažite pogačice. Preostalo jaje razmutite sa malo soli i njime premažite pogačice.
6. Stavite pogačice u zagrejanu rernu da se peku 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
Izvor: doznajemo.com
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu