1. Od sastojaka za pitu umesiti glatko testo, ali najbolje bi bilo da prethodno ostavite kvasac da se podigne i da prosejete brašno.
2. Gotovo testo podelite na pet delova i ostavite ga tako da narasta.
3. Razvijte kore prečnika otprilike 25cm. Svaku koru mažite rastopljenim puterom i posipajte mrvljenim orasima. 4. Motajte koru u rolat istovremeno je razvlačeći i tanjeći – tako da na kraju rolat bude dva puta duži.
5. Prvu jufku umotajte u puž i stavite je na sred podmazane tepsije, pa svaku sledeću motajte oko nje. Ostavite pitu da se "odmori" 15 minuta, onda je zalijte umućenim jajima, mlekom i šećerom, pa je pecite dok ne porumeni.
Izvor: srbijadanas.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem