1. Od sastojaka za pitu umesiti glatko testo, ali najbolje bi bilo da prethodno ostavite kvasac da se podigne i da prosejete brašno. 


Sastojci:

Za kore:

1 kg brašna

3 jajeta

250 ml limunade

1 kafena kašičica soli

1 supena kašika šećera

10 g kvasca

Za fil i premazivanje:

250g putera

300g sitno seckanih oraha (možete ih iseckati u blenderu)

Za zalivanje:

200 ml mleka

3 jajeta

1 šolja šećera

2. Gotovo testo podelite na pet delova i ostavite ga tako da narasta. 

3. Razvijte kore prečnika otprilike 25cm. Svaku koru mažite rastopljenim puterom i posipajte mrvljenim orasima. 4. Motajte koru u rolat istovremeno je razvlačeći i tanjeći – tako da na kraju rolat bude dva puta duži.

5. Prvu jufku umotajte u puž i stavite je na sred podmazane tepsije, pa svaku sledeću motajte oko nje. Ostavite pitu da se "odmori" 15 minuta, onda je zalijte umućenim jajima, mlekom i šećerom, pa je pecite dok ne porumeni.

Izvor: srbijadanas.com