1. Od sastojaka za pitu umesiti glatko testo, ali najbolje bi bilo da prethodno ostavite kvasac da se podigne i da prosejete brašno.
2. Gotovo testo podelite na pet delova i ostavite ga tako da narasta.
3. Razvijte kore prečnika otprilike 25cm. Svaku koru mažite rastopljenim puterom i posipajte mrvljenim orasima. 4. Motajte koru u rolat istovremeno je razvlačeći i tanjeći – tako da na kraju rolat bude dva puta duži.
5. Prvu jufku umotajte u puž i stavite je na sred podmazane tepsije, pa svaku sledeću motajte oko nje. Ostavite pitu da se "odmori" 15 minuta, onda je zalijte umućenim jajima, mlekom i šećerom, pa je pecite dok ne porumeni.
Izvor: srbijadanas.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus