1. Propržite luk na ulju i dodajte mleveno meso. Iseckajte oko 200 g slanine na sitno pridružite mesu, kao i opran pirinač. Posolite, pobiberite i stavite 1 kašiku slatke paprike. Promešajte. 


Sastojci:

1 kg mlevenog mesa (juneće i svinsko u razmeri 2:1)

2 glavice kiselog kupusa (možda će trebati malo više listova)

oko 1 kg suvog mesa (suva rebra, suvi vrat)

400 g mesnate slanine

1 šolje pirinča

2 glavice luka

1 kašika slatke paprike

so i biber

ulje

voda

2. Odvojte listove kupusa od glavica i operite. Listovi kupusa ne smeju da budu sa jakim i tvrdim žilama. Žilavije listove iseckajte na rezance.

3. Na dlan stavite list kupusa, stavite fil i umotajte. 

4. U veliku šerpu stavite ulja, malo vode i kupus na rezance i sarme ređajte tik jednu uz drugu. Ponegde stavite komad suvog vrata, slanine ili rebra. Na prvi red stavite preostalo suvo meso. Složite drugi red sarmi. 

4. Na kraju prekrijte listovima kupusa. 

5. Poklopite šerpu i nek se sarma krčka oko 3 sata na umerenoj temeperaturi. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/