1. Meso naseći na tračice, staviti ih u posudu i pripremiti marinadu. Maslinovo ulje pomešati s limunovim sokom, dodati sušenu nanu, origano, so, mleveni biber i zgnječeni beli luk. Preliti meso marinadom i ostaviti ga u frižideru da odstoji nekoliko sati (najbolje noću).


Sastojci:

300 g mesa po izboru

sok od jednog limuna

1 kašika sušene nane

1 kašika origana

3 kašike maslinovog ulja

2 čena belog luka

so, biber

caciki sos

Sastojci za pita-hleb

200 g brašna

100 g integralnog brašna

2 šoljice vode

1 kašičica soli

3 kašičice maslinovog ulja

2. U posudi za pravljenje pite pomešati brašno i so pa dodati vodu i ulje. Testo dobro umesiti i ostaviti ga da odstoji najmanje pola sata. Podeliti u 10 loptica i razviti testo u veličini tiganja. Premazati ga s malo maslinovog ulja i peći na zagrejanom teflonskom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.

3. Testo premazati sa caciki sosom, na njega staviti meso i dodati malo sitno nasečenog crvenog luka ili neko drugo sveže povrće po izboru. Služiti uz pomfrit.

Izvor: Kurir