1. Jezike kuvati sa šargarepom, peršunom, crvenim i belim lukom i peršunovim listom.
2. Kuvaju se dok ne omekšaju (oko sat-sat i po,možda i duže, zavisno o veličini), probati viljuškom, ako ulazi bez otpora u meso, kuvani su.
3. Kad su jezici kuvani, izvade se iz vode i oguliti kožu s njih. Obično je to najteži deo posla, najbolje sa tupljim nožem, ako se teško skida može se i odrezati, ali samo tanki sloj
4. Jezike narezati na kolutove
5. Povrće koje se kuvalo sa jezicima ispasirati
6. Napraviti zapršku sa uljem i brašnom, dodati propasirano povrće, vodu u kojoj se sve kuvalo, jezike, slatku crvenu papriku, lovorov list, senf, biber i kockicu za supu.
7. pustiti da krčka a pri kraju dodati kiselo vrhnje
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: trudnoca.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus