Sastojci:
- 30 kašika brašna
- 35 kašika vode
- 25 kašika ulja
- 20 kašika šećera
- 1 i po prašak za pecivo
- 200g kokosa
- 50g kakaoa
- 50g posne čokolade za kuvanje
- 1dl vode
- 200g margarina
- 150g šećera
Kako da napravite posne čupavce:
Sitni posni kolači su mnogima omiljeni i predstavljaju pravi užitak. Ukoliko volite kokos, sigurno će vam ove kokos kocke dobro doći u danima posta da se zasladite.
U jednoj vangli pomešajte brašno i prašak za pecivo i dodajte šećer. Pomešajte ulje i vodu i to dodajte brašnu i šećeru. Umutite testo mikserom i sipajte u podmazan pleh. Pecite na 180 stepeni 15-20 minuta. Testo je gotovo kada blago porumeni.
Kakao i 150 g šećera razmutite u 1dl vode i to postepeno zagrevajte u šerpici. Kada se skroz istopi, dodajte čokoladu i margarin i mešajte dok se ne sjedini. Kada se testo ohladi, isecite ga na kockice, umačite u mlaku glazuru i uvaljajte u kokos.
Bonus video
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Svečana salata sa piletinom, kuvanim jajima i kiselim krastavcima
Čizkejk sa keksom, kokosom i čokoladom
Recept za brzu pitu bez kora sa tikvicama
Čokoladni brauni bez šećera sa malinama